“چنگمال کرمان” (سحری یا افطار گیاه خواران) را چگونه بپزیم؟

مواد لازم چنگمال کرمان (سحری یا افطار گیاه خواران)

حدود ۱۰ عدد خرمای هسته گرفته شدهیک استکان گردو خرد شده۴ کف دست نان خورد شدهزیره سبز و زیره سیاه به مقدار دلخواهروغن به مقدار لازمدر صورت تمایل کره یا روغن حیوانیدر صورت تمایل پودر هل و زنجبیل و دارچین هرکدام به مقدار کم

طرز تهیه چنگمال کرمان (سحری یا افطار گیاه خواران)

چنگمال یک خوراکی خوش مزه در استان کرمان است؛ که به عنوان یک وعده غذایی مناسب برای همه افراد در سنین مختلف توصیه میشود.

برای درست کردن آن باید در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود. سپس خرمای هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید. در حین تفت دادن خرما، گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند بعد زیره و ادویه‌های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرما‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نان‌ها برود.

در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک‌های کوچکی در بیاورید. اگر دوست داشتید میتوانید کمی تخم گشنیز و تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنک‌تر شود. روی توپک‌ها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و آن را در ظرف مورد نظرتان بچینید.

نکته

چنگمال؛ خوراکی ساده در عین حال خوش مزه است که بیشتر در کرمان استفاده میشود و مناسب برای وعده‌های سحر و افطار و صبحانه و وعده غذایی مناسب برای همه افراد خصوصا سالمندان و کودکان میباشد. در صورت تمایل میتوانید کمی تخم گشنیز و تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید که هم معطر و خوشمزه و هم طبیعت گرمش کمی خنک‌تر خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید در انتها توپک‌ها یا لقمه‌ها را در پودر نارگیل یا پودر پسته بغلتانید تا مجلسی‌تر شوند. اندازه نان‌ها هرچه ریزتر باشد لقمه‌ها صاف‌تر و یکدست‌تر خواهند شد.